גילתם רטיבות בבית, מה עושים?

ביקורת מבנים

הגדרות טקסט

החורף הגיע ואיתו כל מיני ליקויים מתגלים, לעיתים אלו ליקויים קלים שניתן לתקנן כמעד באופן מיידי ולעיתים אלו ליקויים שמונעים מאיתנו את המשך מהלך החיים התקין. אחד הליקויים הנפוצים שמתגלים לרוב בעת ביצוע בדק בית הוא רטיבות או מה שקשור לכך.

נזילות יכולות להיגרם עקב בלאי או חוסר מקצועיות של אותו אינסטלאטור, הרטיבות אינה מטיבה כלל עם הבית שלנו ואנו עד מהרה יכולים לגלות על הקירות או התקרה פטריות, עובש וכדומה. ונשאלת השאלה, גיליתם את הבעיה בין אם זה בעצמכם או על ידי בדק בית, מה עושים הלאה? מה יש לעשות על מנת לפתור את הבעיה? ובכן הפתרון מאוד תלוי בבדיקה של בדק בית שתעשו ובמה שתגלו בה כאשר מקור הרטיבות הינו הבסיס לטיפול ההמשכי.

שלב הבדיקות

שלב הבדיקות בבדק בית הינו קריטי ביותר לא תרצו שיאבחנו בצורה שגויה את מקור הרטיבות ולכן מומלץ לקבל לפחות 3 חוות דעת מבעלי מקצוע על מנת לאמת את התוצאה. הבדיקות שתערכו יכולות להניב תוצאות כגון לחות או רטיבות שנובעת מבעיית צנרת, בעיית איטום או נזילה אחרת, את הבעיות או הליקויים הללו יש צורך לתקן באופן מיידי מכיוון שיש לליקויים אלו השלכות רבות לגבי שאר האלמנטים כגון בעיות בצבע, ריחות לא נעימים ועוד. לאחר איתור הליקוי המדויק וקבלת דוח בדק בית עליו מומלץ לפנות לבעל מקצוע על מנת לקבל שירות לתיקון, אם הבית שלכם חדש ועדין נמצא בשנת הבדק שלו אז תוכלו לפנות לקבלן על מנת לטפל בבעיה אולם אם זה בית ישן יהיה עליכם לאתר בעל מקצוע מיומן שמבין בפתרון הבעיה. חשוב לציין כי אם הבעיה היא לדוגמה בעיית איטום אותו בעל מקצוע שתזמינו צריך לתת לכם אחריות על ביצוע העבודה.

התיקון בפועל

את התיקון של הליקויים שהתגלו בעקבות בדק בית או בכלל מומלץ לבצע באופן מיידי, דחיית התיקונים עלולה ליצור ולגרור בעיות נוספות כגון ריקבון או הרס של דברים נוספים. נזילות בצנרת  עלולים להרוס את ארונות האמבטיה או המטבח לדוגמה ותיקון של כמה מאות שקלים עלול לתפוח בעקבות זאת לנזק רציני שיגרור את החלפת המטבח כולו. החשיבות בבדיקה מקצועית היא במעלה ראשונה, ניקח לדוגמה בעיית רטיבות במקלחת, פטריות ועובש שחוזרים על עצמם יכולים לנבוע דווקא מהאופן שבו בנוי חדר הרחצה ולאו דווקא בגלל רטיבות או לחות חלל קטן מרכז יותר לחות ואדים והקירות נרטבים בשל כך ואם אין אוורור טוב או חלון גדול מספיק להוצאת הלחות הרי שהקיר יפתח פטריות שעלולות לחדור מתחת לצבע ולגרום לפטריות להופיע שוב ושוב. גם סוג הצבע משפיע על היווצרות הלחות והפטריות מכיוון שצבע על בסיס סיד הוא נקרא צבע נושם לעומת צבע פלסטי. בדק בית נותן לנו בסופו של יום דוח שנקרא דוח בדק בית ובו מפורטים כלל הליקויים וההמלצות לתיקונם, דוח בדק בית זה הינו דוח מחייב וקביל בבתי משפט במקרים שהקבלן לא רוצה לבצע תיקונים.

הישאר מעודכן בנושאים הכי חמים, אנחנו נרכז עבורך את הנושאים הכי מעניינים ישירות לתיבת המייל שלך!