למה חשוב לבצע בדק בית?

ביקורת מבנים

הגדרות טקסט

בדק בית הינו מושג ששגור בפי כל ומתקשר באופן ישיר לביקורת מעמיקה, כאשר אומרים בדק בית מתייחסים לעובדה שצריך לבדוק לעומק דבר מה באופן יסודי ללא פסיחה על שום פרט. המקור של המוסק מגיע באמת מ" בדק בית " שמבצעים טרם רכישה או שיפוץ של מבנה או נכס.

הבדיקות שנכללות בבדק בית כל כך מקיפות ויסודיות שהן יורדות לפרטי פרטים כגון זווית שיפועי הריצוף או מה עובי הטיח על הקיר, אלו בדיקות מעבר לבדיקות האינסטלציה או החשמל, בין הבדיקות נכללים גם נושאים רבים אחרים שבזכותן ניתן לקבל תמונת מצב אמיתית לגבי הבית או הנכס, תמונה זו יכולה ליצור את ההבדל המשמעותי בין בית עם ערך גבוה לבין בית בעל ערך ירוד. לעיתים אנו נמצא את עצמינו מול בית מדהים ובמחיר משתלם אך תוצאת הבדיקות ורשימת הליקויים תהפוך את הבית לבור בלי תחתית של הוצאות.

מתי חשוב לבצע בדק בית?

ראשית חשוב להדגיש את העובדה כי אין הבדל און משמעות בין ביצוע בדק בית לבית חדש מקבלן או לבית ישן, אם אתם בודקים רכב לפני רכישה על מנת להיות בטוחים בתקינות ובבטיחות שלו אז קל וחומר כאשר עומדים בפני הוצאה גדולה כל כך של רכישת בית. ראשית החשיבות בביצוע בדק בית לפני קנייה תביא לכם את המידע המלא והעדכני לגבי כל הליקויים בבית, וזכרו כי תמיד יש ליקויים, לעיתים הם חמורים יותר ולעיתים חמורים פחות אך תמיד הם קיימים. למעשה בדק בית לפני קניה ייתן לכם תמונת מצב עדכנית ומדויקת לגבי כל מה שקשור לנכס באופן ישיר או עקיף. בין הבדיקות שנערכות נכללים בדיקות אינסטלאציה, בדיקות צנרת, בדיקות דלוחין, בדיקות רטיבות, שיפועי ריצוף איטום קירות, מפלסי מדרגות, התאמת המידות בפועל של הבית לתוכניות האדריכליות ואלו רק בדיקות של הנכס עצמו.

אילו עוד תחומים נכללים בבדק בית?

כאמור בדק בית בודק ביסודיות את הבית עצמו, מהיסודות ועד הגג וכמובן כל מה שבתווך אולם לא רק את המבנה עצמו כוללים בבדק בית אלא גם את הסובב את הנכס. הכוונה היא שבין הבדיקות שנערכות לבית נכללים בדיקות לשכונה, לאוכלוסייה, לשכנים  ( אם מדובר בבניין ), אלו בדיקות שמאפשרות לנו להרחיב את התמונה והמידע לגבי הבית אותו אנו עומדים לרכוש, חשוב לציין כי בית יוקרתי מבחינת הבנייה והגימורים יהיה בעל ערך נמוך אם יהיה ממוקם באזור בעל ערכים נמוכים, למעשה הסביבה מכתיבה את העלויות והערכים של הנכסים המוקמים בניהם. את הבדיקות של בדק בית מבצע מומחה בעל הכשרה ייעודית בתחום, לרוב יהיה זה מהנדס בניין בעל הכשרה ייעודית אולם לא רק, לא אחת מצרפים לבדיקות גם בעל מקצוע חיצוני כגון חשמלאי או אינסטלאטור שיש לו הכשרה והתמחות בתחום. הבדיקות בסופו של יום מניבות דוח מפורט שמחולק לסעיפים לפי דרגת החשיבות והחומרה שלהם.

 

הישאר מעודכן בנושאים הכי חמים, אנחנו נרכז עבורך את הנושאים הכי מעניינים ישירות לתיבת המייל שלך!