מים הם סמל לשפע וברכה אולם מים שנמצאים על קירות הבית או תחת הריצוף יכולים להיות בעייתיים מאוד. בדק בית מאפשר לאתר את הליקויים והבעיות שנגרמים עקב נזילת מים או חדירה שלהם. אמנם ישנם לא מעט אפשרויות שיגרמו למים לחדור פנימה אך בדק בית בהחלט יכול להצביע על המקור ללא עוררין.
כאשר ישנם ליקויים במערכת המים והכוונה היא גם לאינסטלציה בתוך הבית וגם לזו שבחוץ, יתרה מכך הכוונה בבדק בית לאיתור ליקויי מים גם בקירות המבנה ובדיקת איטומם. את בדיקות בדק בית מומלץ לבצע בבתים חדשים לגמרי מקבלן, בבתים ישנים לפני רכישה ולפני ביצוע שיפוץ לבית. ככל שתקפידו ותדקדקו בביצוע בדק בית כך מובטח לכם שקט ושלווה בכל הנוגע לרטיבות ולחות.
למה בכלל יש רטיבות או נזילות בבית ובמיוחד אם הוא חדש לגמרי?
ביצוע בדק בית כאמור בא לתת לנו מענה ופתרון בכל הנוגע לרטיבות אולם נשאלת השאלה למה בכלל צריך לעשות בדק בית אם הבית חדש או בכלל למה יש חשש או קיימת בפועל רטיבות במבנה?. ראשית בדק בית מאפשר לנו לדעת במדויק מה מקור הבעיה והיכן היא ומה הגורם שיצר את אותה רטיבות. מה בודקים ומוצאים לא פעם בבדק בית?
בדיקת צנרת - צנרת מים חייבת להיות מותקנת על ידי אינסטלאטור מומחה, נכון שכל אחד יכול לחבר צינור מים אך השאלה היא האם החיבור הוא תקני,ף האם הוא יעמוד בלחץ וכדומה. צנרת לא תקנית או לקויה הינה מקור ראשון לבעיות רטיבות ונזילות.
לא רק מה שמכניס מים, גם מה שמוציא - בבדיקות בדק בית מבצעים בדיקות לא רק לצנרת שמובילה מים פנימה אלא גם את מערכת הדלוחין, הכוונה היא לביוב.
קירות המבנה - קירות המבנה הינם המקור הראשון ליצירת רטיבויות, עובד, חלודה ונזקים באופן כללי לאביזרי הבית, בדק בית מוודא כי האיטום והניקוז של הבית עובדים ונמצאים תקינים, כל ליקוי שיתגלה בבדק בית יש צורך לתקנו.
מי בעצם מבצע בדק בית?
לא כל אחד יכול להיות טבח בדיוק כמו שלא כל אחד יכול להיות מומחה לבדיקת ליקויים במבנים אולם מי שכן מוסמך לבצע בדיקות אלו הוא מהנדס מומחה כגון מהנדס בניין או מהנדס אינסטלציה, לעיתים אף שילוב של שניהם. בתום הבדיקות מונפק דוח קריא ופשוט שניתן להבנה גם למי שאינו מבין בבנייה וליקויים. הדוח הינו בעל משמעות כבדה מכיוון שדוח בדק בית מאפשר לכם לאמוד את העלויות של הנזקים. ואם להשתמש במסמכי הדוח כראייה משפטית. כאשר עורכים את הדוח במטרה ונדרש לתמחר את העלויות של התיקונים הנדרשים או שיש סוגיות נוספות משלבים בביצוע הבדיקות בעלי מקצוע מומחים בתחומם כגון שמאי מקרקעין, מודדים, מומחי אינסטלציה ועוד. המטרה הסופית של בדק בית הוא שתוכלו לפנות לבעל הנכס, או לקבלן או לכל מי שאחראי לתת דין וחשבו על הליקויים ולדרוש זאת ממנו לביצוע התיקונים.